Foto: Video/MUP Srbije

Inspektori Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. D. (24), odgovorno lice firme "Hemik internacional“ doo Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca u pomaganju, kao i B. M. (46) iz Ćićevca i N. F. (54) iz Ćuprije, osumnjičene za krivično delo pranje novca, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i muškarac (48), bivše odgovorno lice jednog privrednog društva iz Šimanovaca, za kojim policija intenzivno traga.

#related-news_0

Sumnja se da je muškarac u bekstvu od 24. juna do 6. jula 2021. godine, kako bi prikrio ili lažno prikazao nezakonito poreklo imovine, po prethodnom dogovoru sa A. D., sa računa firme u kojoj je bio odgovorno lice na račun preduzeća „Hemik internacional“ uplatio ukupno 17.921.200 dinara.

A. D. je, kako se sumnja, taj novac dalje uplaćivao na svoje i račune B. M. i N. F., da bi potom sva trojica podizala novac i  predavala ga četrdesetosmogodišnjaku. Sumnja se da je na taj način četrdesetosmogodišnjak protivpravno prisvojio 17.921.200 dinara.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za trgovinu drogom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar