Fabrika Linglong u Zrenjaninu Foto: Nova.rs

Jedan radnik lakše je povređen u ponedeljak u krugu fabrike "Linglong" u Zrenjaninu. O incidentu se oglasila pomenuta kompanija.

„Ovim putem kompanija „Linglong International Europe d.o.o.“ Zrenjanin želi da se obrati javnosti povodom povrede koje je jedno od zaposlenih lica zadobilo dana 11.09.2023. godine prilikom obavljanja poslova u fabričkom krugu u Zrenjaninu. Prilikom obavljanja poslova na održavanju jedne od mašina, predmetnog dana, došlo je do incidenta kojom prilikom je lakše povređen zaposleni operater zbog mrtve tačke u vidokrugu radnika. Povređenom licu je odmah ukazana prva pomoć i, u cilju uštede vremena koje bi vozilo Hitne pomoći potrošilo tražeći pogon u fabričkom kompleksu, odvežen službenim vozilom do izlaza fabrike gde je čekalo vozilo Hitne pomoći koje je potom preuzelo povređenog i odvezlo ga u Urgentni centar u Zrenjaninu“, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje:

Pročitajte još:

„U ovom trenutku, po prijavi „Linglonga“, vodi se istraga nadležnih državnih organa kojima „Linglong“ pruža punu podršku u utvrđivanju konkretnih uzroka predmetnog incidenta.

Kompanija Linglong još jednom ističe da joj je zdravlje i sigurnost njenih zaposlenih na prvom mestu, i da će povređenom zaposlenom licu pružiti svaku vrstu podrške i pomoći radi uklanjanja posledica ovog nesrećnog slučaja, te da će nakon vršenja interne istrage, po potrebi, preduzeti dodatne mere kako bi se u budućnosti predupredili ovakvi nemili događaji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar