Udes motociklista u Ustaničkoj Foto: Nova.rs/Video

Pred postupajućim zamenikom javnog tužioca saslušana je osumnjičena D. M. na okolnosti izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 29. decembra oko sedam sati, na raskrsnici ulica Makenzijeve, Katanićeve i Kursuline. U nesreći je teške telesne povrede zadobila S. M., prelom karlice i desne podlaktice.

Kako nezvanično saznajemo, okrivljena je zaposlena u Domu zdravlja Stari grad, a radi kao stomatološka sestra.

Povodom celog događaja oglasilo se tužilaštvo:

„Kako je do sada utvrđeno na osnovu izvršenog uviđaja i pregledom snimaka sigurnosnih kamera do nezgode je došlo na taj način što se osumnjičena kretala svojim vozilom ul. Makenzijeva iz pravca ul. Maksima Gorkog ka Trgu Slavija, te je vozilom ušla u raskrsnicu kada joj je svetlosnim saobraćajnim znakom bio zabranjen prolaz (crveno svetlo) usled čega je prednjom stranom vozila udarila i nabacila na haubu i vetrobransko staklo pešaka S.M. koja je kolovoz ul. Makenzijeva prelazila na obeleženom pešačkom prelazu, nakon čega je vozilom napustila lice mesta. Nakon što su policijski službenici utvrdili identitet osumnjičene i lišili je slobode, po nalogu dežurnog zamenika Prvog OJT u Beogradu određeno joj je zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Osumnjičena D. M. je saslušana u tužilaštvu dana 30.12.2021. godine kojom prilikom je priznala izvršenje krivičnog dela navodeći da je dolaskom do predmetne raskrsnice pogledala u semafor i videla da se upalilo uslovno zeleno svetlo za koje joj se učinilo da je za pravac u kom se ona kretala Makenzijevom ulicom prema trgu Slavija, pa je vozilom ušla u raskrsnicu a zatim je osetila da je u prednju stranu vozila nešto udarilo. Kako su bili loši vremenski uslovi, ona nije videla pešački prelaz i nije zaustavila svoje vozilo, već je nastavila kretanje obzirom da je žurila na posao.

Kako je osumnjičena u potpunosti priznala izvršenje krivičnog dela u vreme, mesto i način kako joj se stavlja na teret krivičnom prijavom, te kako je osumnjičena neosuđivano lice koje ima uredno prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, to je tužilaštvo ukinulo rešenje o zadržavanju koje joj je određeno prilikom lišenja slobode“, navodi se u Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

U dokaznom postupku tužilaštvo će narediti neophodna veštačenja i to sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja stepena povreda i mehanizma njihovog nastanka kod oštećene i saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do predmetne saobraćajne nezgode, ispitaće se svedoke događaja i nakon prikupljanja drugih obaveštenja i dokaza, biće doneta konačna odluka.

BONUS video: Zaplena narkotika

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare