najpoželjniji pasoš
Foto:Screenshot N1

 U opsežnoj akciji kojom je rukovodilo Više tužilaštvo u Novom Pazaru, ; danas su uhapšene četiri osobe osumnjičene za falsifikovanje dokumenata, dok su još dve u bekstvu, saznaje radio Sto plus.Prema nezvaničnim informacijama tog radija, uhapšeni su P.R, J.R. i Z.F. iz Novog Pazara, kao i DŽ.F. iz Tutina, dok su F.I. i F.Z. iz Novog Pazara u bekstvu.

Tokom akcije, koja je počela rano jutros, a u koju su bili uključeni pripadnici Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno informativne agencije, pretresene su prostorije na osam lokacija u Novom Pazaru i jednoj u Tutinu.

Pripadnici novopazarske policije su tom prilikom pronašli raznu opremu i materijal za falsifikovanje, kao i odredjenu količinu gotovih dokumenata.

„Pronadjeni su kompjuteri, štampači, prese, kartice, ploteri, šabloni, radne ploče za izradu šablona, CNC mašine, kao i repro materijal za izradu falsifikovanih dokumenata, blanko vize, rumunski blanko pasoši, hrvatska vozačka dozvola, blanko kartice sa čipom za lične karte i vozačke dozvole, folije i drugi materijal“, kazao je Radiju Sto plus izvor iz istrage.

Pored toga, pronadjeni su i brojni telefoni u kojima su se nalazile prepiske u vezi sa izradom dokumenata, kao i fotografije gotovih dokumenata.

„U Tutinu je pronadjeno više dokumenata, svedočanstava, ličnih karata, zdravstvenih uverenja, potvrda za školu i licenci“, a od uhapšenih osoba je oduzeto 8.250 evra i 40.000 dinara, tri automobila (mercedes ML, BMW 5 i golf 5) i skuter vespa.