Horgos zaplena
Foto:Uprava carina

Carinici su 5. avgusta na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, među polovnim nameštajem u jednom teretnom kombiju pronašli i 600 kilograma neprijavljenih aroma za nargile i 84 flaše ruske votke.

Prekršaj je otkriven, kada je prilikom ulazne kontrole za detaljnu kontrolu izdvojen teretni kombi, nemačke registracije, kojim je iz Nemačke ka Grčkoj putovalo troje putnika.

Horgos zaplena
Foto:Uprava carina

Oni su carinicima rekli da se u tovarnom delu kombija, pored njihovog ličnog prtljaga nalazi i polovni nameštaj, kao i 200 kilograma duvanskih aroma za nargile.

Ispostavilo se, da se to baš ne odgovara istini, jer je tokom detaljnog pregleda utvrđeno da se pored prijavljene robe, među starim nameštajem krije i 600 kesa, od po kilogram, pomenutog duvanskog proizvoda, ali i 84 flaše (0,7 litara) originalne ruske votke.

Horgos zaplena
Foto:Uprava carina

Protiv 35-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak, dok je sporna akcizna roba, vredna skoro dva miliona dinara, zadržana do njegovog okončanja.

Horgos zaplena
Foto:Uprava carina

Da se preko granice ne može poneti pola diskonta žestokih pića, objašnjeno je pre nekoliko dana na prelazu Gradina i dvojici holandskih državljana, ocu i sinu turskog porekla.

Naime, u prljažniku njihovog atomobila pronađeno je dvadesetak flaša različitog alkohola, koji naravno nisu prijavili.

Horgos zaplena
Foto:Uprava carina

Osim što su ostali bez pozamašne kolekcije rakije, viskija, likera i vina, jedan od putnika se istovremeno našao i u deviznom prekršaju, jer je kod njega pronađeno, nešto više od pet hiljada evra preko dozvoljenog limita od 10.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar