Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu danas je za 6. april odloženo suđenje službenici Ministarstva pravde Suzani Vulić (65), povodom optužbi da je osuđenicima dozvoljavala da izdržavaju kazne bez elektronskog nadzora i da nije pisala izveštaje o nepravilnostima.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka optužene koja je nedavno izašla iz kovid bolnice i još ima određene tegobe, zbog čega nije mogla da prisustvuje današnjem suđenju, rekao je njen branilac.

Sledeće suđenje zakazano je za 6. april, kada je planirano izlaganje završnih reči.

Vulić se tereti da je kao zaposlena u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, poverenik nad zatvorenicima koji izdržavaju kazne kućnog zatvora, zloupotrebila službeni položaj i dozvoljavala da petoro osuđenika izdržava kaznu bez elektronskog nadzora.

Na teret joj se stavlja i da nije pisala izveštaje o nepravilnostima, kada su osuđenici bez dozvole napuštali prostorije.

Prema optužnici, ona je od marta 2019. godine do februara prošle godine činila nepravilnosti kod petoro osuđenika, dok ona tvrdi da je postojao problem u sistemu za nadzor koji nekoliko meseci nije dobro funkcionisao.

Vulićeva od početka suđenja negira krivicu.

Bonus video: Hapšenje upravnika KPZ Niš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar