Foto: Printscreen/YouTube/ Kosovo Sever Portal KoSSev

Istraga kosovske policije povodom sinoćnje tuče i ranjavanja kod kafića „Amnezija“ je intenzivna i vodiće se dok se ne rasvetli sve. U incidentu povređen još jedan muškarac, ali povrede zadobio u tuči. Tuča se nastavila i u bolničkim hodnicima, za KoSSev je izneo detalje portparol kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Najmanje tri osobe su povređene u tuči i pucnjavi koje su se dogodile sinoć u 22.42 u ulici Vardarskoj u centru Kosovske Mitrovice u blizini jednog od mitrovičkih kafića.

Kako je KoSSev saznao na licu mesta, nakon pucnjave viđen je mladić koji hramlje, a tuča se u dva obračuna kasnije nastavila i ispred samog lokala.

Povređeni su odmah, vozilom hitne pomoći, odveženi u bolnici. Ubrzo je na lice mesta stigla i policija.

Pročitajte još:

Policija je potom i potvrdila za KoSSev da su ranjena dvojica mladića, i to jedan u predelu butine, a drugi u nožni prst.

U naknadnom saopštenju, Radović je danas naveo da su vatrenim oružjem sinoć ranjena lica sa inicijalima A.S.(1994) – ranjen u predelu butine i M.N.(1995) – u nožni prst.

„Obojica su zbrinuta u KBC-u Kosovska Mitrovica na odeljenju Ortopedije i u stabilnom su stanju“, kaže poručnik.

Osim njih, i muškarac P.L. takođe je zbog povrede noge, ali zadobijene u tuči, zbrinut u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Radović takođe iznosi da je tuča zapravo počela u samom kafiću, a da se potom nastavila na ulicama grada, a kasnije i u hodnicima bolnice.

„Zbog toga je pozvano pojačanje službenika policije, jer su sva lica koja su pravila nerede u bolnici bila u alkoholisanom stanju. Uspeli su da to brzo srede, i priveli su pet lica, od kojih su četiri muškarca i jedna devojka“, precizira poručnik.

Radi se o licima sa inicijalima J.N.(1999), L.U.(1999), B.R.(1996) i B.S.(1995), kao i devojka A.I.(1995).

U daljem toku istrage radi se na pronalaženju NN lica koje je upotrebilo vatreno oružje, kao i drugih ucesnika u tuči.

Dežurni tužilac, navodi Radović, naložio je i da se obavi konsultacija sa lekarima na Hirurgiji i Ortopediji, radi konačnog kvalifikovanja slučaja.

Ovaj slučaj se do konačne potvrde lekara kvalifikuje kao „teške telesne povrede“.

„Lekari su se usmeno izjasnili da se radi o teškim telesnim povredama, a da će naknadno i pismeno dostaviti detaljnije o kakvim se povredama radi“, naveo je portparol KP za Sever.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera u Subotici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar