Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Novom presudom Višeg suda u Valjevu, Sretenu Nikoliću (27) zatvoraska kazna od 35, smanjena je na 30 godina zatvora, zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25), 30. oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu „Zipa“.

Na prvom suđenju pre dve godine, iako je Više tužilaštvo tražilo maksimalnu zatvorsku kaznu, Nikolić je dobio 35 godina robije. Tu presudu je, međutim, zbog žalbi advokata odbrane ali i tužilaštva, poništio Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje.

U obrazloženju Apelacionog suda je navedeno da je nejasno zašto prvostepeni sud nije u presudi opisao i ceo događaj koji je prethodio samom zločinu, navodeći da je video zapis o događanjima pre ubistva potvrdio da je ubijeni Dragojlović okrivljenom Nikoliću zadao više udaraca.

Nakon ponovljenog suđenja u obrazloženju nove presude sudija Višeg suda u Valjevu Jasmina Terzić, između ostalog, navela da je kazna “ublažena zbog godina okrivljenog, odnosno zbog njegove mladosti u trenutku kada je počinio ubistvo”.

nesreća preljina mrčajevci
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nikolić se sa Dragojlovićem, koji je bio radnik obezbeđenja u “Zipi”, najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat.

Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i pucnjima usmrtio Damjana. Utvrđeno je da je u Damjana, koji je od posledica ranjavanja preminuo u valjevskoj bolnici, ispalio više hitaca, dok su ga pogodila dva, jedan u grudi, drugi u butinu.

U njegovoj daljoj nasumičnjoj pucnjavi ranjena su još dva gosta “Zipe”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar