Đorđe Lacković
Foto: Facebook

Ivana Filipović (23) koju je Đorđe Lacković (25) iz Klena kod Bogatića brutalno mučio, tukao, ubo nožem, pekao peglom i polomio kosti, imala je prvo svedočenje u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

„Ubo me je najvećim kuhinjskim nožem u predelu natkolenice. Tražio je i motku po stanu da me njom bije. Govorio je: „Naći ću nešto da te premlatim!“ Gazio me je, naizmenično po leđima i prstima, šutirao kad bi se savila da zaštitim zube i lice…“

Devojka je svedočila iz druge prostorije preko video linka jer nije imala snage i hrabrosti da se nađe s njim u istoj prostoriji.

Filipović je rekla da je fizičko nasilje trpela dve godine, kao i da ju je bivši momak kobnog 12. marta prošle godine u Novom Sadu, tukao “svim šta je mogao da nađe u stanu”. Ona je potvrdila svoj raniji iskaz koji je dala u Centru za socijalni rad nakon što je izašla iz bolnice.

Na pitanje odbrane kako je izgledao Lacković u trenutku napada, rekla je da je to ličilo na “napad histerije”, te da je bio namršten, agresivan i besan.

„Nisam nikada izjavila da sam ja doprinela tome da me prebije. Tražio je i motku po stanu i govorio da će naći nešto da me premlati. Uzimao je sve stvari iz stana i sa njima me tukao. Gazio me je stalno, naizmenično po leđima i prstima, šutirao me je kada bi se savila u odbranbeni položaj da zaštitim zube i lice. Celom težinom tela me je gazio po leđima“, rekla je Ivana.

Ona je opisivala mučke batine koje je dobila od mladića sa kojim se zabavljala i živela godinu i po dana.

„Udarao me je i stolicom po leđima. Pekao me je peglom dok sam bila savijena, samo sam se trzala na svaki njen dodir. Podizao mi je rukave da me opeče po koži. Kako sam se sagnula, vrat mi je bio otkriven, pa me je i tu pekao peglom“, opisala je nesrećna devojka, a preneo Blic.

Filipovićeva je rekla da je nasilje od Lackovića počela da preživljava još 2017. godine i da ju je tada na radnom mestu „bockao šrafcigerom“. Ona je rekla da ju je često ispitivao o bivšim momcima, a da bi se na kraju svake priče o njima naljutio, pa ju je par puta i ošamario. Ona je ispričala i da jeste pozajmila novac od jednog momka, da je blokirala njegov broj telefona i da je njena drugarica znala sve o tome.

Na dalja pitanja odbrane dodala je da više nema nikakav odnos sa svojim bivšim momkom i da danas živi u Šapcu.