TRAYAL Kruševac eksplozija Foto:MUP Srbije

U eksploziji u fabrici "Trajal", koja se dogodila jutros oko 9 časova, poginuo je osamnaestogodišnji Nikola Rašković, a povređeno je četiri osobe, od kojih je jedna devojka u kritičnom stanju hitno prevezena za Beograd.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas fabriku „Trajal“ u Kruševcu, gde se jutros dogodila eksplozija i izrazio duboko žaljenje povodom ovog tragičnog događaja.

TRAYAL Kruševac eksplozija Foto:MUP Srbije

„Ministar Gašić razgovarao je sa rukovodstvom ove fabrike, kao i sa pripadnicima Policijske uprave u Kruševcu i Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom gradu o okolnostima ove nesreće i poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve mere i radnje radi utvrđivanja uzroka ove tragedije“, navodi se u saopštenju MUP.

TRAYAL Kruševac eksplozija Foto:MUP Srbije

Nesreća se dogodila u 9 časova u pogonu za mešanje raketnog goriva.

Bratislav Gašić TRAYAL Kruševac eksplozija Foto:MUP Srbije

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu izašli su odmah na mesto događaja, lokalizovali i potom ugasili požar koji je izbio usled eksplozije.

Oglasili se iz „Trajala“

U Pogonu za proizvodnju gorive trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije „Trajal Korporacije“ dogodila se eksplozija, saopšteno je iz te kompanije.

„Povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama. Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trayal Korporacije zbrinuti su povređeni i ugašen je požar“, stoji u saopštenju.

Kako se navodi dalje u saopštenju, pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

„Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja“, navodi se na kraju u saopštenju koje potpisuje Trajal Korporacija, kabinet generalnog direktora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar