Veljko Belivuk Velja Nevolja i Marko Miljković, Suđenje grupi Veljka Belivuka u Specijalnom sudu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pripremno ročište pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženim za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Nova.rs objavljuje prve fotografije Belivuka i Miljkovića iz sudnice.

Veljko Belivuk

*

Marko Miljković

Njih dvojica su se kratko izjasnili da su saglasni sa zahtevima svojih advokata, koji su zatražili izuzeće sudskog veća kao i tužioca.

„Pripremno ročište nije održano, ja sam postavio zahtev za izuzeće postupajućeg tužioca Saše Ivanica, Babića i Nenadića kao i predsednika veća Vinke Berahe, zbog nepravilnosti u radu u toku istrage postupajućeg tužioca i jer je Vinka Beraha donela rešenje o sporazumu i svedočenju, što nije mogla ona da donese već sudija za prethodni postupak“, rekao je nakon ročišta advokat Dejan Lazarević.

Podsetimo, pripremno ročište kasnilo je više od tri sata zbog pretresa. Pred i u Specijalnom sudu, bile su jake mere obezbeđenja sudske straže i Žandarmerije, a pripadnici ove grupe sprovodeni su maricama, dok su ispred sve vreme bili pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima.

***

BONUS VIDEO: Stiglo još šest „marica“ u Specijalni sud zbog Belivuka i Miljkovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare