Protest „Pravda za Ninu“ i večeras na Petrovaradinu: Blokiran saobraćaj

Hronika 20. avg. 202121:46
Podeli:
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U Petrovaradinu je počeo novi protest "Pravda za Ninu", koji se organizuje u Preradovićevoj ulici, gde je tragično nastradala Nina Rađenović (21).

Učesnici protesta blokirali su saobraćaj na tri mesta u Petrovaradinu i kažu da tu ostaju do daljeg, javlja 021.

Blokade su na uglu Preradovićeve i Ulice Račkog, u Preradovićevoj kod Bloka 8 i u Ulici Račkog kod ugla sa Ulicom Dinka Šimunovića.

Na početku skupa, otac Nine Rađenović je okupljene obavestio da osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće nije određen pritvor, rekavši da su razočarani takvom odlukom suda. Dodao je da oni sumnjaju da neko opstruiše postupak, između ostalog i zbog toga što svedoci do danas nisu pronađeni.

Najavljeno je da će se u ponedeljak, u 10 sati, održati protest ispred zgrade suda.

Osnovni sud u Novom Sadu danas je, podsećanja radi, odbio predlog tužilaštva da se odredi pritvor dvadesetjednogodišnjem P. R, osumnjičenom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je devojka nastradala, što je osnovni zahtev protesta.

Sud je saopštio „da ne stoji predlog tužilaštva za određivanje pritvora zbog mogućeg uticaja na svedoka, s obzirom na to da osumnjičeni nije zadržan od strane organa gonjenja neposredno nakon saobraćajne nezgode, kao ni nakon saslušanja u tužilaštvu, te da se sve vreme nalazi na slobodi“.

Nina Rađenović je nastradala 6. juna, oko 21 čas, kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada.

Policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P. R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar