Produžen pritvor bivšem inspektoru Stoliću i pripadnicima BIA

Hronika 22. okt. 202114:05
Podeli:
Božidar Stolić, hapšenje, zloupotreba službenog položaja, SBPOK
Foto: Printscreen/MUP Republike Srbije

Viši sud u Požarevcu produžio je za još 30 dana pritvor suspendovanom inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću, pripadniku BIA M.K. i Slađanu Konstantinoviću, koji se sumnjiče da su pokušali da prinudom preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina.

Pritvor im je u četvrtak produžio sudija za prethodni postupak, koji prema ovoj odluci može da traje do 20. novembra, precizirala je za Tanjug portparolka suda Gordana Vidojković.

Na ovu odluku oni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

Oni se terete za krivično delo prinuda u pokušaju.

Pročitajte još:

Uhapšeni su u akciji Uprave kriminalisticke policije, Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije, prošlog meseca i protiv njih je istraga u toku.

MUP je tada saopštio da se sumnja da su od 17. do 22. septembra nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu.

Kada je oštećeni odbio oni su mu, kako se sumnja, saopštili da to više nije njegov ugostiteljski objekat nego njihov.

Stolić je inače bio uhapšen i 12. juna zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju, jer je prema pisanju medija navodno prenosio operativne informacije „kavačkom klanu“.

U pritvoru je bio dva meseca, jer u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pa mu je pritvor ukinut po sili zakona 6. avgusta.

Istragu u tom slučaju protiv njega počelo je Posebno odeljenjem za suzbianje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Slađan Konstantinović je rođeni brat nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ Ninoslava Konstantinovića, kome se gubi trag nakon ubistva premijera Srbije Zorana Ðinđića 2003. godine.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog pljačke užičke pošte

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar