Čedomir Jovanović Foto: Tv Pink

Apelacioni sud u Beogradu praosnažno je osudio na po tri godine zatvora trojicu okrivljenih zbog dilovanja narkotika GHB, koji je poznat pod nazivom droga za silovanje. Jedan od njih trojice je Uroš Kosanović, nekadašnji član stranke Čede Jovanovića, LDP.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg u Beogradu iz januara ove godine kojom su Uroš Kosanović, Slavko Varničić i Željko Radujković osuđeni kao saizvršioci za krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

Osuđeni su jer su 9. novembra 2016. godine, u stanu u Beogradu koji su zajedno koristili, neovlašćeno radi prodaje držali „psihoaktivne kontrolisane supstance proglašene za opojnu drogu, navodi se u presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

To su: GHB (gama hidroksibuterna kiselina) u ukupnoj količini od 1.990 ml, amfetamin sa kofeinom i kreatinom u ukupnoj količini od 9,19 grama i ketamin u količini od 7 ml“, a prilikom hapšenja kod njih je pronađena i vaga za precizno merenje.

Od olakšavajućih okolnosti prilikom izricanja kazne, sud je cenio da oni ranije nisu osuđivani, dok otežavajuće okolnosti nije našao, navodi se u odluci suda.

Podsetimo na ovaj slučaj koji se dogodio 2016. godine – vrednost veštačke droge, tečnog ekstazija (GHB), koju je policija tada zaplenila na tržištu je oko 600.000 dinara. Mešali su ga s antifrizom, što može biti smrtonosno. Prilikom pretresa njihovih stanova pronađeno je 4,5 litara gama-hidroksibutirata (GHB), u svetu poznate kao „dži“, tečni ekstazi ili droga za silovanje.

U stanu kod Glavne železničke stanice, koji su iznajmljivali Kosanović, Vraničić i Radujković, pronađena su dva litra GHB, manja količina amfetamina i vaga za precizno merenje. Kod Naskovića su pronađene flašice ukupne zapremine 180 mililitara, kao i kanta sa 2,33 litra pomenute droge. Pregledom imenika u telefonu ustanovljeno da se u njemu nalaze brojevi telefona nekih poznatih estradnih ličnosti, ali i političara. Pretpostavljao se da je reč o mušterijama, odnosno klijentima koji su od Naskovića nabavljali drogu. Među njima su poznate estradne ličnosti, ali i političari, koji su narkotike kupovali da bi orgijali s mlađim osobama.

Pretpostavljalo se da je Kosanović preko poznanstava iz politike bio veza s političarima koji su kupovali drogu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar