Foto: Sindicato Unificado de Policía/lavanguardia.com

Krvavi rat balkanskih narko-klanova sve je suroviji. Obračuni su se odavno preselili i van granica regiona, a najnovije ubistvo dogodilo se u španskoj Marbelji, gde je ubijen Miloš Peruničić. Gost Jutarnjeg programa "Probudi se" bila je Bojana Jovanović, novinarka Krika, istraživačkog portala koji proučava i okršaje Kavčana i Škaljaraca. Ona kaže da okršaji traju već šest godina i podseća na procene prema kojima je u tom ratu nastradalo više od 40 osoba.

„Mogući motivi za likvidaciju Peruničića mogu se pronaći i dovesti u vezu sa ratom koji već godinama bukti u podzemlju na Blakanu, u pitanju je rat između dva klana – Kavačkog i Škaljarskog, koji su poreklom iz Kotora. Taj rat je izbio oko jedne naizgled bezazlene stvari, oko 200 kilograma kokaina“, objasnila je Jovanović.

Bojana Jovanović Foto: N1

Ona podseća da se obe grupe bave švercom kokaina iz Južne Amerike. U Španiji je  nestalo 200 kilograma kokaina i došlo je do svađe koja je prerasla u rat koji traje oko 6 godina.

„Događaj iz Španije, ali i druge  situacije koje su se nedavno desile govore da bilans nastradalih nije konačan i da rat i dalje traje“, ocenjuje novinarka.

Peruničić

Ona podseća da su se okršaji na početku dešavali „kod kuće“, a posle su se preselili u Evropu.

#related-news_1

„Na kraju smo imali likvidacije u Španiji, Nemačkoj i Holandiji, Ukrajini. Zabrinjava to što se likvidacije dešavaju usred bela dana na javnim mestima, na ulicama, u kafićima i restoranima“, kaže Jovanović.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare