Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Najmanje 600 neodgovornih građana prekršilo je policijski čas od 40 sati tokom vikenda zbog čega su dobijali i krivične prijave.

Na sreću, znatno više je bilo disciplinovanih građana koji su na raznovrsne načine poštovali zabranu kretanja.

Najduži policijski čas, od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 sati, najmanje se poštovao u Beogradu, istakao je ministar policije Nebojša Stefanović i podvukao da je meru zabrane kretanja prekršilo 600-700 ljudi u celoj Srbiji.

Stefanović je rekao da je protiv njih policija napisala prekršajne i krivične prijave.

Među gradovima u kojima su se najviše kršile mere zabrane kretanja su i Novi Sad, Sremska Mitrovica i Kikinda, dok su policijski čas gotovo u potpunosti poštovali građani Prijepolja, Jagodine, Vranja, Sombora. Kada je reč o poštovanju samoizolacije, Stefanović podvlači da je situacija bolja nego ranije i dodaje da policija kontroliše svakog građanina koji je u samoizolaciji.

U Beogradu su zbog nepoštovanja policijskog časa u nedelju procesuirane 91 osobe, od kojih su dve prekršile izolaciju.
U pitanju su osobe koje žive na periferiji. Jednoj je određeno zadržavanje, a drugoj kućni pritvor. Za kršenje policijskog časa podnete su 89 prekršajne prijave.

Dan ranije Beograđani su bili još nedisciplinovaniji, pa su čak 133 osobe dobile prijavu. Novosađani su pak bili znatno odgovorniji tokom vikenda. U ovom gradu zbog kršenja mera izolacije procesuirano je šest osoba, koje su zadržane uz predlog za meru zabrane napuštanja stana. Vikend je i za Nišlije bio pretežno miran pošto su svega tri osobe prekršile mere.

Istovremeno četiri osobe su prekršile samoizolaciju na području Kragujevca, dvema je određena zabrana napuštanja stana, jednoj zadržavanje, dok je sa jednom osobom zaključen sporazum o priznanju krivice.