Foto: N1

Trojica aktivista Omladinske studentske akcije Novog Sada koji su juče prekinuli sednicu Komisije za planove tokom rasprave o novom Generalno urbanističkom planu, privedeni su jutros u Tužilaštvo na saslušanje.

Uhapšeni aktivisti, OSA, Omladinsko studentska akcija, Novi Sad
Foto: Ekološki front

Prema nezvaničnim saznanjima, oni se terete za krivično delo nasilničkog ponašanja. Privedeni Brajan Brković, Srđan Đurić i Mladen Cvijetić se sumnjiče da su tokom sednice bacili dve dimne bombe u sali u kojoj je održavana rasprava, a Brković je potom i iz struje isključio projektore na kojima su emitovani nacrti novog GUP – a.

Jutros su sva trojica pozvani da daju iskaz u policiji, odakle su sprovedeni u Tužilaštvo, po krivičnoj prijavi za nasliničko ponašanje.

Performansu aktivista prethodilo je višemesečno nezadovoljstvo i protesti Novosađana novim GUP – om za Novi Sad, kojim se planira izgradnju Novog Sada na vodi, vijadukta koji bi prolazio praktično kroz spavaće sobe stanovnika naselja Telep, višespratnica bez ograničenja spratnosti, uništavanje minimalnih preostalih zelenih površina …

Pročitajte još:

Građani su na ovakav GUP podneli više od 12.500 primedbi, ali ih je pomenuta Komisija, u kojima sede athitekte omljenog SNS investitora Galensa, redom odbili. Sudbina aktivista će biti poznata nakon saslušanja.

Bonus video: Aktivisti prekinuli sednicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar