Foto:SSP

Mehaničar I.R, koji je bio zadužen za održavanje autobusa privatnog prevoznika "Banbus doo", sa koga je nedavno u Beogradu otpao točak i naneo povrede ženi, koja je od njih preminula, priveden je i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, saopštilo je Prvo javno tužilaštvo u Beogradu.

On će, kako se navodi, biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je „učinio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zavisnosti od odbrane osumnjičenog biće doneta odluka da li će u odnosu na njega tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora“.

„U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provere i izvesti raspoložive dokaze, dati nalog da se odrade potrebna veštačenja, ispitati oštećene i eventualne svedoke očevice, te će u najkraćem roku biti doneta odluka o daljem postupanju“ navode u saopštenju.

Objašnjavaju da je povodom događaja od 18.03. kada je u Ul. Bulevar Oslobođenja, na autobusu koji je saobraćao na liniji 78, privatnog autoprevoznika „Banbus doo“ otpao zadnji levi točak i naneo povrede određenim licima, na lice mesta nezgode odmah izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Dodaju da je utvrđen identitet lica I.R. koje je bilo zaduženo za dnevni pregled vozila u konkretnom slučaju, odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj „Banbus doo“.

Dežurni tužilac je takođe dao nalog da na lice mesta odmah izađe veštak radi obavljanja potrebnog veštačenja, kao i nalog da se vozač koji je upravljao autobusom odmah alkotestira i odveze na Urgentni centar radi analize krvi i utvrđivanja da li je upravljao autobusom pod dejstvom alkohola, kao i da se sva povređena lica odvezu na Urgentni centar radi pružanja lekarske pomoći, kao i da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera i fiksiraju svi drugi dokazi na licu mesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare