Antivakseri, protest, zgrada RTS
Foto: Nova.rs

Nekoliko desetina pristalica Jovane Stojković, koja je ranije danas privedena zbog lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem a koje su dovele do uznemirenja javnosti, a zatim nakon davanja iskaza i puštena, okupilo se u popodnevnim časovima ispred zgrade Radio televizije Srbije kako bi joj pružilo podršku.

Jovana Stojković Foto: Nova.rs

Pristalice ideje koju Jovana Stojković zagovara okupili su se da, kako se može videti na društvenim mrežama, pruže podršku Stojkovićki ali i drugim pristalicama njenih ideja protiv vakcine i imunizacije generalno i najavili su da će okupljanje preseliti ispred policijske stanice „29. novembar“.

Kako se može videti na snimcima sa skupa, grupa građana povremeno zaustavlja saobraćaj.

Niko od njih ne nosi maske, niti drži distancu, a na čelu kolone nalazi se transparent sa ispisom: „Stop kovid fašizmu“.

Ranije danas, podsećanja radi, posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispitalo je četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, a koje su dovele do uznemirenja javnosti, među kojima je i predsednica pokreta „Živim za Srbiju“ lekarka Jovana Stojković.

Foto: Nova.rs

 

Svi su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

Foto: Nova.rs

Krivična prijava podneta je i protiv Jovaninog muža Vladimira jer je, prilikom jutrošnjeg pretresa njihovog stana neovlašćeno snimao službena lica u vršenju dužnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare