Ilustracija Foto: Shutterstock

Policija je u Kraljevu uhapsila odgovorno lice jednog odeljenja pri Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde M. I. zbog sumnje da je primio mito, zloupotrebio službeni položaj i trgovao uticajem, kao i Ž. V, D. M. i G.Đ. koji se terete za davanje mita.

Sumnja se da je M. I. od Ž. V, D. M. i G. Đ, koji su osuđeni na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac da ne izvrši kontrolu sprovođenja određenih mera uz primenu elektronskog nadzora, kao i da ne obavesti nadležne organe o njihovom kršenju naloženih mera, čime im je omogućio slobodu kretanja.

Pored toga, sumnja se i da je M. I. omogućio slobodu kretanja i drugim osuđenicima koji su mu povereni radi sprovođenja i kontrole mere kućnog zatvora na teritoriji koju pokriva nadležna kancelarija u Kragujevcu, čime je direktno kršio presude i samim tim sprečio ostvarenje i svrhe kažnjavanja.

M. I. se tereti i da je prema jednoj koleginici posredovao da ne izvrši službenu radnju koju je bila dužna da izvrši, navodi se u saopštenju MUP.

Bonus video: Policija zaplenila heroin

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar