Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva;Printscreen

Potraga za telom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u 13. dan, a policija nastavlja da pretražuje Banjsko polje i okolina sela, ali nažalost, većih pomaka još uvek nema. Kako Nova.rs saznaje do sada je izveštačeno 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP "Vodovod" za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela.

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, u narednim danima će biti izveštačeno još tragova iz automobila.

„Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP „Vodovod“ u Boru, 400 je već veštačeno, a još 100 bi trebalo da bude narednim danima. Takođe, veštačeni su i tragovi sa spoljašnje strane automobila“, navodi izvor portala Nova.rs.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Kako smo ranije pisali, u toku istrage za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je saslušana Svetlana D, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića i supruga Radoslava Dragijevića osumnjičenog za pomaganje pri skrivanju tela devojčice.

Svetlana D. je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u tužilaštvu, kao najbliži srodnik osumnjičenih.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

Nakon Svetlane, u tužilaštvu su danas saslušana još dva svedoka, dok je za sutra u tužilaštvo pozvano još svedoka.

„Što se svedoka tiče, to su prijatelji, kolege, poznanici, ali i porodica drugoosumnjičenog Srđana Jankovića“, navodi izvor našeg portala.

Podsetimo, Srđan Jankovića (50) iz Luke i Dejan Dragijevića (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

Radnici borskog JKP „Vodovod“ su, tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Inače, osumnjičeni Dalibor Dragijević, za kog se verovalo da je bratu pomogao da sakrije telo ubijene devojčice, preminuo je nakon što je priveden u PU Bor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare