Foto: Mup Srbije

Ljubiša Buha Čume, nekadašnji svedok-saradnik u postupcima protiv "zemunkog klana", stigao je danas u Prvi osnovni sud, gde je svedočio u postupku protiv bivše supruge Ivane Buhe Tulović.

Na samom početku suđenja došlo je do razmirica između bivših supružnika. Buha je upitala danas Čumeta zbog čega u prijavi nije naveo da ga je više puta nazvala ubicom.

„Mogao sam, ali nisam. Podneo sam krivičnu prijavu samo za ono za šta imam dokaze“, rekao je on pred sudom.

Pročitajte još:

Buha, koja nema advokata i sama se brani, potom je bivšeg supruga optužia da laže. Nakon toga je Čume zatražio reč, a potom izneo nove optužbe na račun bivše supruge Ivane.

„Hoću da je prijavim i za neplaćanje alimentacije“, rekao je Buha.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo tereti Ivanu Buhu za lažno svedočenje u postupku za ukradeni Ferari, koji se vodio upravo protiv njenog supruga. Ona je u decembru 2019. godine negirala krivicu za ovo delo, a kao svedoka predložila je upravo Čumeta.

Inače, Ljubiša Buha se u zatvoru nalazio od 2015., pa sve do jula prošle godine. Naime, on je 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora upravo u slučaju za ukradeni Ferari, koji je on poklonio svojoj bivšoj supruzi. Sem toga, on je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika javnog tužioca Borisa Pavlovića tokom istog postupka. On je nakon izlaska podneo krivičnu prijavu protiv bivše supruge za davanje lažnog iskaza u postupku za ukradeni Ferari, što je Prvi osnovni sud prihvatio i podigao optužnicu.

BONUS video: Zaplena droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare