Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv M.Z. (34) iz ovog grada, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je 7.maja ove godine upravljao nedozvoljenom brzinom vozilom „audi“ kruševačkih registarskih tablica, usled čega se u Dušanovoj ulici najpre sudario sa taksi vozilom „tojota prijus“ koji mu je dolazio u susret, a zatim se zabio u izlog jedne prodavnice. Tom prilikom povređeni su putnici u njegovom vozilu Tijana Kulić (27), sestra rijaliti učesnice Miljane Kulić, koja je zadobila teške telesne povede , kao i P.S. (27) i A.Ž. (26) koji su lakše povređeni. Teže povrede zadobio je i vozač „audija“.

„Krivična prijava je stigla u Osnovno javno tužilaštvo, sledi preduzimanje dokaznih radnji koje uključuju i saslušanje osumnjičenog M.Z.“, saopštila je danas ova pravosudna institucija.

Nišlije koje su se zatekle u Dušanovoj ulici tvrdile su da je pukom srećom izbegnut masakr jer je ovo mesto bilo puno mladih ljudi koji su izašli u subotnji izlazak.

„Da taksista nije pobegao skroz desno, ne bi ostao živ. Vozač „audija“ je rušio sve pred sobom, oborio je i saobraćajni znak pre nego što se zaneo i udario u vrata te prodavnice. Išao je pravo na grupu devojaka ali je uspeo da skrene na suprotnu stranu i izbegne da ih pregazi. Da mu se neko našao na putu, sigurno bi bilo mrtvih“, kazao je jedan očevidac nesreće koji je brzinu „audija“ procenio na preko 100 kilometara na čas.

Pročitajte još:

Vozač M.Z. i njegov saputnik A.Ž. osuđivani su zbog nasilničkog ponašanja i nošenja oružja. Oni su 17. juna 2018. godine na Trgu kralja Milana ispred kafića „Manila“ učestvovali u sukobu koji je kulminirao teškim ranjavanjem policajca na dužnosti Miloša Miloševića i radnika obezbeđenja Aleksandra Đorića.

Njihov prijatelj Ivan Pavlović je zbog ovog događaja, koji je kvalifikovan kao teško ubistvo u pokušaju, pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora. A.Ž. je zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja oružja dobio dve godine i deset meseci zatvora i novčanu kaznu od 120.000 dinara dok je M.Z. osuđen na dve godine robije uz obavezu da plati 150.000 dinara.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a, zaplenili su više od 174 kilograma marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar