Beograđanin Ivan M. osuđen je na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je u martu 2019. na pešačkom prelazu, automobilom udario studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana koji je nakon dva dana preminuo. Ivana je Treći osnovni sud u Beogradu proglsaio krivim za izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za šta je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Ovakva sramna presuda potresla je javnost, a tom prilikom je otac nastradalog izjavio da je presuda ubici njegovog sina poruka koja se šalje vozačima u Srbiji.

Nakon presude, meštani Novog Pazara, ali i cele Srbije, složili su se da je ovakva presuda sramotna i da je kazna morala biti oštrija za ovo ubistvo. Tom prilikom je otac nastradalog, Mirsat Bakan, rekao da je ovakvu presudu doživeo teško i da su očekivali mnogo više.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je sramna presuda“, kaže on i dodaje da je suđenje trajalo skoro dve i po godine i da su se tom prilikom naslušali svakavih laži i poluistina.

Potpuno je jasno je šta se desilo na osnovu snimka koji je postao javno dostupan, gde Ivan M. kolima na pešačkom prelazu naleće na nastradalog Ernada koji tom prilikom zadobija povrede od kojih tragično strada.

„Mala kazna, ovom porukom kakva se poruka šalje bahatim vozačima gde je nasilnička vožnja  u pitanju“, kaže otac tragično nastradalog i dodaje: „Isto sam to i sudiji rekao, tog dana je sreća u nesreći bilo to što na tom pešačkom nije bilo više lica, inače mislim da bi svi bili sudbine kao moj sin“.

Ono što je specifično u ovom slučaju jeste to što je na završnom ročištu ocu tragično nastradalog data reč što sudije inače ne daju.

„I moj advokat se začudio tada jer inače oštećenima ne daju završnu reč, a meni su dali završni reč“, kaže Mirsat i dodaje da je i tom prilikom rekao isto što je rekao u svom intervjuu.

I za kraj otac tragično nastradalog smatra da se ovakvom presudom daje vetar u leđa bahatim vozačima.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća kod Subotice

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar