Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Pred višim sudom u Nišu danas će biti izrečena prvostepena presuda Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče, optuženom da je decembra 2019. oteo i deset dana zlostavljao dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola. Presuda će biti izrečena u 11 časova, upravo na godišnicu od dana kada je Jovanović uhapšen na groblju u Malči, nakon potere u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.

Zbog zaštite interesa maloletne žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a novinari će moći da prisustvuju samo izricanju presude, ne i čitanju obrazloženja.

Tokom glavnog pretresa saslušani su psihijatri koji su veštačili uračunljivost otmičara i lekari koji su veštačili fizičke povrede devojčice, ali i posledice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odeljenju Višeg suda iskaz je dala i devojčica i prema nezvaničnim izvorima, njeno svedočenje o zlostavljanju trajalo je više od dva sata.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholisanošću, a pokušavao je i da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.

Zbog otmice devojčice, Jovanović bi mogao prvi u Srbiji da bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Dvanaestogodišnju devojčicu oteo je 20. decembra 2019. u Brzom Brodu na putu do škole, a devojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar