Zaplena marihuane, heroina i hapšenje Foto:MUP Srbije

Pripadnici devetočlane kriminalne grupe osuđeni su ukupno na 67 godina zatvora, najveća kazna iznosi 12, najmanja tri godine zatvora.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu osudilo je danas devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog dilovanja heroina. Osuđeni su Vinko Rakonjac, Dejan Nedović, Bladimir Bošković, Enver Selmanović, Dragan Tomić, Zoran Janjušević, Dejan Avramović, Miroljub Jovanović  i Vladimir Lakić.  na ukupno 66 godina zatvora.

Najviše je dobio prvooptuženi Vinko Rakonjac  12 godina, Nedeljkoivć je osuđen na 7 godina, koliko je dobio i Enver Selmanović. Na 8 godina zatvora osuđen je Vladimir Bošković, a Dragan Tomić na 7 godina zatvora, dok će Zoran Janjušević iza rešetaka provesti 8 godina a Dejan Avranović 7 i po godina, a Vladimir Lakić na 7 godina. Najmanju kaznu dobio je Miroljub Jovanović od 3 godine zatvora.

Policija je prilikom hapšenja osumnjičenih zaplenila oko 1,1 kilogram heroina, a osuđeni će morati i da plate troškove suđenja.

Oni su osuđeni zbog toga što su od 2011. do 2012. godine prošvercovali oko 11 kilograma heroina iz Turske, koji su preko Slovenije transportovali za Holandiju.

Ova kriminalna grupa je već jednom bila prvostepeno osuđena na identične kazne, ali je Apelacioni sud u julu prošle godine ukinuo tu presudu i vratio predmet na ponovnso suđenje.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za dilovanje droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar