Foto:Nemanja Jovanović

Izricanje presude bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima za paljenje kuće novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću, 12. decembra 2018. godine, zakazano je za 23. februar.

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je okončano suđenje završnim rečima odbrane, koje su počele jutros u 9 sati, a sve je trajlo dva sata duže od radnog vremena suda.

Sumonović je ponovo odbacio kao netačne optužbe da je podstrekavao druge optužene na paljenje imovine nekadašnjeg policajca, a sada novinara Milana Jovanovića.

Simonović je u završnoj reči kategorički negirao ove tvrdnje tužilaštva i tražio da bude oslobođen.

Međutim, kako je rekao, ako sudija poveruje tužiocu, kojeg, kako je rekao, smatra odgovornim za ovaj postupak, onda ne treba da mu izrekne kaznu manju nego što je tužilac zatražio.

Zamenik Drugog osnovnog javnog tužioca Predrag Milovanović je na prošlom suđenju za Simonovića predložio maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za krivično delo za koje ga tereti – „izazivanje opšte opasnosti izvršeno podstrekavanjem“.

Tužilac smatra da je za Simonovića ova kazna primerena jer je, pored ostalog, krivično delo izvršeno prema novinaru koji je izveštavao upravo o radu Simonovića kao predsednika Opštine.

Optuženi u ovom slučaju su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo „teško delo protiv opšte sigurnosti“.

Za njih je tužilac takođe predložio sudu višegodišnje zatvorske kazne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar