Foto:Shutterstock

Viši sud u Novom Pazaru osudio je F. Trtovca (37) iz Novog Pazara na tri godine i pet meseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

On je proglašen krivim jer je 18. jula prošle godine sugrađaninu Fuadu Emroviću doneo kesu sa oko 970 grama marihuane, namenjene daljoj prodaji. Emrović, u čijem iznamljenom stanu u Ulici Mehmeda Alibašića je droga pronađena, se kasnije nagodio sa Višim tužilaštvom u ovom gradu i pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora.

Trtovac se pred Višim sudom branio tvrdeći da nije znao da se u najlonskoj kesi, obavijenoj duksericom, nalazila droga zbog čega je njegov zastupnik tražio oslobađajuću presudu.

Ovo je bilo ponovljeno suđenje, jer je prvu presudu Višeg suda, kojom je Trtovac bio osuđen na istu kaznu, Apelacioni sud u Kragujevcu poništio. Odbrana i Više tužilaštvo, koje je tražilo znatno veću kaznu, imaju pravo žalbe na ovu presudu. Inače, Trtovac se ranije prezivao Šaćirović, a osuđivan je zbog posedovanja droge za sopstvene potrebe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar