Kragujevac, pruga
Ilustracija Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Sedmogodišnji dečak, kog je udario putnički voz na području Banjaluke, preminuo je od zadobijenih povreda u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske. Iz UKC-a Republike Srpske saopšteno je da je dečak dovezen sinoć u 21.15 časova u Urgentni centar UKC-a i primljen je u politraumatizovanom stanju.

„Pristupilo se hirurškom zbrinjavanju, ali uprkos svim naporima naših lekara i medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je zbog zadobijenih povreda preminuo u 22.15 časova“, navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća „Željeznice Republike Srpske“ sinoć je saopšteno da je putnički voz udario pešaka koji se kretao prugom između stanica Banjaluka i Ramići, te da je povređeni prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je mašinovođa video dečaka kako se kreće prugom i da je davao zvučne signale upozorenja i počeo da koči, ali je dečak nastavio da se kreće i voz ga je udario.

Na lice mesta odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i policije, kao i Komisija za vanredne dogadjaje „Željeznica Republike Srpske“.

Mašinovođi je na licu mesta urađen alko–test, koji je bio negativan.

Bonus video: Požar na Zlatiboru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar