Kragujevac, pruga
Ilustracija Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Stariji muškarac iz Kragujevca nastradao je danas kada ga je udario voz, koji je saobraćao na relaciji Lapovo-Kragujevac. On je poginuo na pruzi u Industrijskoj zoni i to dok je prelazio neobeleženi i "divlji" prelaz.

Tragedija se dogodila oko 13 sati, a nesrećni čovek je preminuo na licu mesta. Stanari obližnjih kuća koji su ga poznavali, kažu da je bio osoba sa oštećenim sluhom.

Meštani naselja Ilićevo, koji žive neposredno uz prugu, za Nova.rs kažu da se u to vreme čula neuobičajeno duga sirena voza i odmah su posumnjali da se nešto dogodilo. Za komšiju koji je nastradao navode da je bio star i da je imao oštećenje sluha, dodajući da ‘’gotovo ništa ne čuje’’ i da verovatno nije ni primetio voz.

Kragujevac, pruga
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Vidno uznemireni objašnjavaju da to nije prva tragedija koja se dogodila na istom mestu i podsećaju da je u poslednjih 30 godina od udara voza poginulo nekoliko osoba.

Deo pruge Lapovo- Kragujevac na kome se dogodila tragedija, deli kragujevačku Industrijsku zonu i naselje Ilićevo, a neobeleženi i ‘’divlji’’ prelaz zarastao u korov, često koriste građani i radnici iz firmi koje posluju u neposrednoj blizini.

Meštani navode da su više puta ukazivali nadležnima iz Železnice na opasnost i zahtevali da se prelaz zatvori i ogradi, ali ističu da im nikada niko nije odgovorio.

Na mestu nesreće, policija je obavila uviđaj.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar