Ilustracija Foto: Uprava carina

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na prelazu Gradina u protekla dva dana sprečili pokušaj krijumčarenja 40.000 evra i 20 litara različitih alkoholnih pića.

U saopštenju se navodi da je 8. jula zaustavljeno vozilo francuske registracije, kojim je ka svojoj matičnoj zemlji putovala četvoročlana porodica francuskih državljana.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari i da svi zajedno imaju oko 12.000 evra.

Kontrolom je ustanovljeno da imaju kod sebe 72.000 evra, a nisu prijavili i dva nova televizora, kao i 20 flaša viskija, francuskog konjaka, votke i martinija.

Do okončanja postupka, zadržano je 32.000 evra, kao i neprijavljeni televizori i piće.

U drugom slučaju koji se dogodio narednog dana za detaljnu kontrolu je izdvojen mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji putovao 55-godišnji državljanin Turske.

On je tvrdio da kod sebe ima samo lični prtljag i oko 8.000 evra, ali je kontrolom pronađeno više od 19.000 evra. Od te sume je, uz potvrdu o deviznom prekršaju, zadržana gotovo polovina novca, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar