Nis Ekoloski protest sendvic
Sendvič na Ekološkom protestu u Nišu Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Stanovnicima Aleksinca koji su minule dve subote učestvovali učestvovali u ekološkim protestima u tom mestu krenuli su od juče da stižu prekršajni nalozi i neki od njih su dobili i po dva naloga, odnosno po jedan za svaki dan protesta.

Mladen Krstić rekao je za portal Nova.rs da je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana sigurno dvadesetak Aleksinčana dobilo prekršajne naloge sa kaznom od 5.000 dinara.

Krstić je rekao da niko od građana tokom protesta nije legitimisan.

Mladen Krstić, Aleksinac, prekršajna prijava
Foto: Facebook/Mladen Krstić

Prema njegovim rečima u prekršajnom nalogu koji je dobio navedeno je da se kretao i zadržavao na kolovozu u suprotnosti sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pročitajte još:

„Navedeno je da je prekršaj otkriven neposrednim opažanjem i kao dokaz navedeno ime čoveka koji me je opazio“, kazao je Krstić.

Aleksinčanka koja je takođe učestvovala u protestima, a koja je želela da ostane anonimna, izjavila je da je po njenim saznanjima do sada sigurno tridesetak ljudi iz tog mesta dobilo prekršajne naloge zbog „protivzakonitog kretanja po kolovozu“.

Ona je kazala da će se svi građani koji su dobili prekršajni nalog žaliti Prekršajnom sudu.

Aleksinčani su tokom protesta blokirali saobraćaj tako što su prelazili preko obeleženog pešačkog prelaza kod glavne autobuske stanice u tom gradu

BONUS video: Blokada na Pančevačkog mostu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar