Foto: Dino Stanin/PIXSELL, TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Savo Prelević/Vijesti

Škaljarskom klanu, koji je u višegodišnjem sukobu sa kavačkom grupom, zadata su dva žestoka udarca ubistvima Milića Minje Šakovića u Budvi i Gorana Vlaovića na Pagu u Hrvatskoj. Zatišje u ratu klanova nastupilo je nakon pada kriminalne grupe Veljka Belivuka, koja su usko sarađivala s kavčanima, a čini se da je likvidacija Šakovića otvorila novu rundu sukoba u ratu koji traje od 2014. godine.

Beograđanin Luka Pilčević osumnjičen je za likvidaciju škaljarca Šakovića juna ove godine, dok se Kragujevčanin Duško Tanasković (28), koji je nedavno uhapšen zbog ubistva Vlaovića na Pagu, tereti da mu je pomogao u zločinu. Za Pilčevićem je raspisana poternica i zasad nije poznato gde se on nalazi.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Privatna arhiva

Pilčević je rodom iz Beograda, odnosno sa Karaburme, a reč je 22-godišnjem mladiću.

Kako su saopštili crnogorski istražni organi, i Pilčević i Tanasković od ranije su poznati istražnim organima.

Milić Šaković Foto: Savo Prelević/Vijesti

Ubijeni Šaković i Vlaović bili su pripadnici škaljarskog klana, koji je u višegodišnjem sukobu sa kavačkom grupom. Pretpostavlja se da su likvidacije nastavak rata između ova dva kotorska klana, iako je neko vreme nastupilo zatišje.

Zatišje je prekinuto upravo ubistvom Šakovića, a samo dva meseca kasnije, likvidiran je i Vlaović. Kako su hrvatski mediji ranije izveštali, pretpostavlja se da ubistvo Vlaovića nije bilo jedino planirano ubistvo na hrvatskom primorju.

Milić Minja Šakovi, TV Vijesti
Milić Minja Šaković, TV Vijesti

Čini se da je upravo likvidacija Šakovića ponovo pokrenula nove sukobe između dva zaraćena klana.

Pročitajte još:

Ubijeni škaljarci slovili su za visokopozicionirane pripadnike, te je izvesno da su žestoki udarci zadati škaljarcima.

Inače, zatišje u ratu, koji je počeo davne 2014. godine sa nestankom tovara kokaina u Španiji, nastupilo je nakon pada kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Belivuk i Miljković su pali u velikoj akciji policije 2021. godine, a slovili su za bliske saradnike kavačkog klana, tačnije njihovog vođe Radoja Zvicera.

U javnosti su u više navrata isplivale fotografije na kojima su Zvicer, Belivuk i Miljković, a vođe navijača su često putovale u Crnu Goru.

VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram