Ilustracija Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

"Ceo dan su se svađali, prepirali oko novca koji je ona potrošila i uložila u kuću. On je mislio da je nešto od novca ostalo, pa je to stalno tražio, ali to nije bila istina. Pozamljivala je i šakom i kapom davala da bi dobro bilo svima nama, pa i Miletu. Ne mogu Mileta ocem da nazovem, jer je učinio žrtvom moju veliku majku", ovako počinje svoju ispovest Mija Maksimović (25), sin Ivane Radulov (50), koju je juče, u dvorištu porodične kuće u Futogu, brutalno, nožem, ubio suprug, Mile Maksimović (55).

„Juče su ponovo počeli da se svađaju i majka je popila oko 20 sedativa. Nije joj bilo dobro i skoro da nije znala za sebe. Popela se kod nas na sprat i moja žena ju je okupala i nahranila. Nisam više mogao da gledam te mučne scene i otišao sam u kujnu da zapalim cigaru jer sam poštovao svoga oca i nisam pušio pred njim“, opisuje Mija šta se dešavalo u minutima pre jezivog zločina.

Pročitajte još:

„Onda sam čuo udarac. Ušao sam unutra i lupao nogama i rukama po vratima ne bih li pomogao majci. Ušao sam unutra i rekao mu: dokle ćeš više da maltretiraš i napadaš moju majku za proklete novce?“, priča on.

Kako dalje opisuje, majka je oko 20 sati zaspala. Mile joj, kaže, „nije dao mira“ iako je bila pod lekovima.

„Rekla je opet da joj nije dobro i rekao sam joj rekao da izađemo napolje na vazduh. Žena mi je trudna i ona je za nama sišla dole da joj pomogne ako slučajno Mile počne da je tuče, a ja sam ostao gore. Čuo sam opet prepirku i svađu i sišao u dvorište i opet video svađu i pozvao sam policiju“, priča ovaj mladić.

Patrola je, kaže, došla brzo.

„Nisu završili posao kako treba, jer je Mile, koga više ne mogu nazvati ocem, pričao da će se ubiti i da ne može više da izdrži. Pred policajcima je rekao čak da će i nju ubiti. Policija je zvala Hitnu pomoć i sve se nekako završilo i otišli su… A rekao sam im da ga vode na psihijatriju…“, priča nesrećni mladić.

Ubrzo po odlasku policije svađa je ponovo počela. Kaže, nije bila strašna i on je otišao u grad. Nije to više mogao da gleda.

„Tada me je pozvao ujak i rekao mi: „Tvoj otac je ubio mamu““, opisuje Mija i dodaje:

„Mislio sam da to nije istina ali moja mama, moj anđeo čuvar, preminula, a on je nažalost ostao živ.“

BONUS VIDEO: Kako je ubistvo iz 2017. godine povezano sa Lukom Žižićem?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare