Silovanje ilustracija Foto:Shutterstock

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju od 08.10.2023. godine, po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prema osumnjičenom M. S. određen je pritvor zbog krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem u trajanju do 30 dana.

Takođe, rešenjem sudije za maloletnike Višeg suda u Vranju od 07.10.2023. godine, po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prema dva maloletna lica određen je pritvor iz pritvorskih razloga propisanih odredbom zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, u trajanju do mesec dana.

Foto: Nova.rs

U skladu sa svim zakonskim pravilima o zaštiti maloletnika, pravilnikom o zaštiti maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga i zakonom o javnom informisanju i medijima, pružalac medijske usluge je dužan da zaštiti identitet maloletnika, ako postoje indicije da je on učinilac, svedok ili žrtva nasilja, krivičnog dela ili drugog nedozvoljenog ponašanja.

#related-news_0

Podsetimo, tri osobe, od kojih su dve maloletne, uhapšene su zbog sumnje da su krajem septembra, u mestu nadomak Surdulice, obljubili su bolesnu maloletnu devojčicu, zbog čega se odlukom Višeg suda u Vranju nalaze u pritvoru.

Prema saznanjima portala Nova.rs, sve se dogodilo u blizini osnovne škole.

„Oni su devojčicu odvukli na sporedan put i sva trojica imali odnose sa njom. Sve je otkriveno pre neki dan, kada je i obaveštena policija“, navodi izvor portala Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, devojčica nije bila sposobna za otpor zbog zaostalog duševnog razvoja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar