Železara, Smederevo
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ivan T. (33) iz Smedereva, nastradao je sinoć na radnom mestu, u železari u Smederevu, kada je pao kran kojim je on upravljao.

Foto: Promo HBIS GROUP Serbi

Prema nezvaničnim informacijama, iz za sada nepoznatih razloga došlo je do pada krana, pri čemu je na licu mesta nastradao radnik.

„Nije u pitanju preopterećenost jer nosivost krana je procenjena na 40 tona, a u težina kotura u trenutku nesreće je bila 20 tona“, navodi izvor portala Nova.rs.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema rečima našeg izvora, na licu mesta bio je prisutan i i inspektor za rad koji je naložio dodatnu istragu.

„Policija je na licu mesta, taj pogon je potpuno zatvoren i obezbeđuje ga policija. Trebalo bi da se nastavi uviđaj, a očekuje se i dolazak veštaka mašinske struke koji će ispitati tehničku ispravnost“, dodaje naš izvor.

Iz smederevske železare „HBIS Serbia“ navode za Nova.rs da će više detalja biti poznato nakon istrage koja je još uvek u toku.

„U ponedeljak, 11. septembra 2023. u 17 časova u skladištu slabova pogona Topla valjaonica u železari HBIS Serbia dogodla se havarija u kojoj je naš radnik izgubio život. Na lice mesta odmah su izašli istražni sudija i policija. Istraga je u toku, nakon koje će detalji nesreće biti poznati. Rukovodstvo kompanije i ovom prilikom izražava najdublje saučešće porodici nastradalog zaposlenog“, navode u saopštenju iz „HBIS Serbia“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare