Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U Zvečanu je sinoć u jednom lokalu izbio požar koji je pričinio veću materijalnu štetu. Vlasnik Stanko Radišić u izjavi za KoSSev tvrdi da je siguran da je požar podmetnut, dok policija čeka izveštaj vatrogasaca.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti, potvrdio je danas za KoSSev da je kasno sinoć izbio požar u Zvečanu, kao i da su vatrogasci izašli na teren.

Hoti navodi da se sada čeka izveštaj vatrogasaca, kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog dela, tj, da li je požar podmetnut, ili je reč o nekom drugom uzroku.

Međutim, našem portalu javio se vlasnik lokala tj. perionice/prodavnice guma, koja je sinoć izgorela, Stanko Radišić, navodeći da je siguran da mu je požar podmetnut.

„Mogu da potvrdim da struja nije u pitanju, jer sam struju radio pre godinu dana, a potvrđujem da je požar podmetnut zato što je ispisano crvenim sprejem slovo „X“ na zgradi lokala“, kazao je za KoSSev Radišić.

Ovaj lokal nalazi se kod Rudarskog mosta na putu prema Žitkovcu.

Radišić kaže da ne zna ko bi mogao da mu podmetne požar, te sumnja da je motiv „ljubomora“, a usled toga što je, kako kaže, preuzeo da održava autobuse više prevoznika na Severu Kosova.

Kaže da se požar dogodio oko pola 2 nakon ponoći, i da mu je pričinjena velika materijalna šteta.

„Tu su bile nove gume i polovne, mašine, cisterne i alat – velika vrednost je izgorela, preko 10.000 evra“, poručio je.

Radišić je ujedno vlasnik kafića Ex Ponto u Zvečanu.

„To je moj kafić isto, šta sad, sutra treba da budem uplašen da će neko da mi stavi metak u glavu zbog ljubomore, zbog gluposti“, kazao je u izjavi za KoSSev.

Bonus video: Ugašen požar u Kaluđerici, jedna osoba stradala

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar