Foto: Čitateljka Nova.rs

Porodica Minje D. (15), koja je teško povređena prošle nedelje u požaru koji je izbio u njenom stanu u zgradi u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu, saznala je da više nepoznatih osoba po gradu skuplja novac za pomoć. Ivona Stojanović, prijateljica porodice nesrećne devojke, rekla je za naš portal da svi koji žele da pomognu, novac uplaćuju samo na brojeve računa koji su ranije objavljeni, kako bi se izbegla svaka zloupotreba ove stravične nesreće.

Do porodice su došle informacije da su se navodno pojavile žene koje idu po lokalima i skupljaju pomoć, te kako bi izbegli mogućnost da neko zloupotrebi ovakvu tragediju, ističu da postoje dva računa na koji je moguće uplatiti novac.

Pročitajte još...

„Čuli smo, ali ne znamo ništa o tome i ne bismo voleli da neko zloupotrebi sve ovo što se deilo. Porodica moli da se skrene pažnja da se pomoć za Minju prikuplja samo na dva namenska računa – onaj u banci Intesa, koji je otvorila porodica i onaj koji je otvorio OK „Obilić““, kaže Stojanovićeva za naš portal.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inače, Minja D., koja je u požaru zadobila opekotine trećeg stepena, u sredu je, po drugi put, operisana, odnosno imala je transplataciju kože. Prema rečima prijateljice porodica, operacija je dobro prošla.

„Operacija je, kako kažu sa klinike, prošla prema planu. Minja je ubrzo bila svesna, komunicirala sa osobljem, što je sjajna vest s obzirom da porodica ne može do nje ni na koji način i da još uvek postoji jako puno opasnosti i komplikacija koje vrebaju na putu njenog oporavka.
Svi se uzdamo u njenu mladost, u njen duh borca i neustrašivost donora koji, eto, i za bol kažu – to je normalno“, kaže prijateljica.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ona navodi i da će naredna operacija biti u utorak, kada će joj biti rađena šaka koja je pretrpela najveće opekotine, s obzirom da se Minja držala za užareni gelender prilikom akcije spasavanja.

„Stabilna je, neverovatno pribrana. Junački se drži za jedno dete, porodici i njoj najteže pada što ne mogu da se vide, pošto Minja mora biti u strogo sterilnim uslovima“, kaže naša sagovornica.

Podsetimo, požar se dogodio se 27. oktobra u stanu u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu. Vatru je najverovatnije izazvala zapaljena slavska sveća, a u trenutku kada je vatra buknula u stanu se nalazila devojčica, koja je ostala zaglavljena na terasi zapaljenog stana.

Nju su u poslednjem trenutku spasili hrabri radnici sa obližnjeg gradilišta i zajedničkim snagama izveli spektakularno spasavanje.

Ipak, ubrzo su se javili i drugi heroji, koji su bez ustezanja odlučili da doniraju svoju kožu 15-godišnjoj Minji, kako bi joj bile sanirane teške povrede koje je zadobila.

Ognjen Todorović, jedan od donora, kaže za Nova.rs da se on i 18-godišnji Nenad Stanković trenutno nalaze na kućnom lečenju.

„Pušteni smo na kućno lečenje. Naša misija je uspešno završena“, kaže ovaj heroj.

Apel za pomoć Minji

Svi građani koji žele da novčano pomognu Minji mogu to da učine tako što će uplatiti novac na sledeće račune:

160-6000000803699-81, korisnik Minja Draganić, adresa Skender begova 12, Beograd

200-3223640102024-27, primalac OK Obilić, Gospodara Vučića 189, Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare