Požar na deponiji smeća kod Topole pod kontrolom

Hronika 15. avg. 202117:35
Podeli:
Požar deponija Topola
Foto: N1

Požar na deponiji smeća Torovi kod Topole je lokalizovan danas, posle velikih napora vatrogasaca, Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i komunalnih službi opštine Topola, a požar je gasilo sedam vatrogasnih vozila sa 20 vatrogasaca.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednik opštine Topola Igor Petrović je potvrdio za N1 da je požar lokalizovan i da je sprečeno njegovo širenje prema obližnjim naseljima, a pored topolskih, vatru gase i vatrogasci iz Topole i Kragujevca.

„Velikim naporima vatrogasaca sprečeno je da požar dođe do reciklažnog centra koji se nalazi 15 metara od deponije smeća. Vatrogasci-spasioci se treći dan bore za požarom, koji je zahvatio deponiju na četiri hektara. Sada nasipamo zemljom koju dovozimo kamionima.Očigledno je uzrok požara ljudski faktor, jer se pojavio na tri mesta“, kaže za N1 Igor Petrović, predsednik opštine Topola.

Povređenih vatrogasaca i građana nema. Trenutno vatrogasci „dogašavaju“ požar, a iznad deponije diže se oblak belog dima.

Deponija u naselju Torovi postoji 40 godina a svakodnevno se na nju iznese 30 tona smeća, odnosno 100.000 tona đubreta godišnje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar