Đorđe Mićunović, Foto: Instagram/Đorđe Mićunović

Đorđe Mićunović (30), sin Brana Mićunovića i Lazar Kostić (27) uhapšeni su krajem novembra u Nikšiću - zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Sin Branislava Mićunovića – Đorđe i njegov brat od ujaka Lazar Kostić, sa policijom su se sukobili u svadbenom salonu u gradu pod Trebjesom.

Iz Uprave policije za „Vijesti“ su kazali da je mlađi Mićunović imao vidnu povredu kada su njihovi službenici došli na intervenciju.

„Odeljenju bezbednosti Nikšić je 26. novembra 2022. godine oko 21.40 časova prijavljeno od strane građana da je došlo da narušavanja javnog reda i mira u jednom svadbenom salonu u Nikšiću. Na lice mesta su izašli pripadnici policije koji su zatekli Đ.M. (30) iz Budve – koji je imao vidnu povredu zadobijenu pre dolaska policije. Đ.M. i L.K. (27) iz Nikšića nisu dali bilo kakave informacije policijskim službenicima, ne želeći da podnesu prijavu. Ovom prilikom ova lica su sprečavala službena lica u vršenju službene dužnosti, te su lišeni slobode“, objasnili su iz UP.

Brano Micunovic
Foto: Luka Zeković/Vijesti.me

Iz te institucije navode da su Mićunović i Kostić uhapšeni po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

„Zbog sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“.

„U odnosu na povrede koje je zadobio Đ.M., kao što je već rečeno, imenovani nije policiji dao informacije vezano za nastanak povreda. Prilikom pružanja lekarske pomoći licu Đ.M. su konstatovane lake telesne povrede. Od više lica su u odnosu na ovaj događaja prikupljena obaveštenja, a preduzete su i druge službene radnje po nalogu tužioca. Spisi predmeta su dostavljeni tužiocu koji se izjasnio da se u navedenom događaju ne stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Na osnovu preduzetih mera i radnji, službenici policije do sada nisu došlo do saznanja na koji je način Đ.M. zadobio povrede“, objasnili su iz Uprave policije.

Kako je portal Nova.rs ranije objavio,Đorđe je pravio probleme u jednom ugostiteljskom lokalu.

„Đorđe je gađao momke za jednim stolom ledom, ali i čašama, pa je potom usledila svađa i na kraju i fizički obračun. Ono što Đorđe nije znao je da se potukao sa pripadnikom Specijalne antiterorističke jedinice Crne Gore koji je karatista. Sin Brana Mićunovića je izvukao deblji kraj“, navodi sagovornik portala Nova.rs koji je želeo da ostane anoniman.

Bonus video: Tuča kod Franša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare