Novi Pazar Opsta bolnica
Opšta bolnica u Novom Pazaru Foto:BETAPHOTO/NIKOLA KOCOVIC

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu od godinu dana i osam meseci zatvora, hirurgu Opšte Bolnice u Novom Pazaru Izetu Tutiću (58).

Sud iz Kragujevca potvrdio je presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je hirurg Tutić (58) osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravosnažna, Tutiću je određena i mera zabrane vršenja poziva lekara specijaliste hirurgije u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

Povodom ove presude, građani Novog Pazara su za sutra najavili protest. Prema objavama na društvenim mrežama, protest će se održati sutra “ miting podrške “ održaće se na mestu banjska petlja, na ulasku u grad i počeće u 13h.

Nismo još uvek dobili zvanične potvrde ko je organizator ovog skupa, ali građani Novog Pazara su podeljeni po pitanju presude, dok jedni brane doktora, tvrdeći da je spasio mnogo života i da će bolnica u ovom gradu biti na gubitku bez takvog stručnjaka, ostali tvrde da svako ko prima mito mora da odgovara, pa makar bio i najbolji hirurg na svetu.

BONUS video: Hapšenje dilera heroina u Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar