Foto:EPA-EFE/Andrew Harnik / POOL

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je optužnicu Osnovnog javnog tužilaštva u Bučeju podignutu protiv Petra Jovišića (48) iz Stare Pazove i Nenada Simetića (51) iz Temerina, koji se terete za krađu skupocene violine muzičkom umetniku Lajku feliksu.

Violina marke Domenico Montano ukradena 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, pronađena je neoštećena mesec i po dana kasnije u Novim Banovcima, a policija je ubrzo uhapsila Simetića i Jovišića, dok je njegov brat Nenad Jovišić, takođe iz Stare Pazove, „pao“ 31. decembra.

Kako prenose Večernje novosti, skupoceni instrument iz 1800. godine muzičaru ukraden je 1. novembra iz automobila „dodž“ subotičkih registracija parkiranog u Ulici Arpada Balaža.

Mediji su nakon krađe pisali da je muzičar violinu iznajmio od jednog kolekcionara iz Beča, a reč je o vrlo retkoj violini i na celom svetu ima samo 15 takvih. Osim što je iz 1800. godine, njena osobenost se ogleda i u tome što je napravljena u italijanskoj Kremoni i vrlo je kvalitetna.

Iako se prvobitno govorilo da je vrednost skupocene violine oko pola miliona evra, veštačenjem je procenjeno da ona košta oko 250.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar