Foto: Nova.rs, Shutterstock

"U kupatilu je bilo previše smeća, ostataka od izmeta i nije bilo hrane i vode. Bilo je hladno, a devojčica je sedela u kadi sa kapuljačom preko glave", ovim rečima je Jasmina Rakić, policajka koja je ušla u stan u kojem je Uroš Pašajlić držao danima zatočenu ćerku, opisala scenu koju je zatekla tog dana.

Na današnjem suđenju Uroš Pašajliću, kojem se na teret za zlostavljanje Ivane Ž. i nasilje u porodici u odnosu na svoju ćerku, svedočila je policajka Jasmina Rakić.

Pročitajte još:

Ona je do detalja opisala šta se tog dana događalo.

„Sećam se te večeri. Bio je petak, negde oko 22 časa. U jednom momentu je došla Ivana Ž. sa vidljivim povredama na licu. Rekla je da joj je povrede naneo partner Uroš Pašajlić. U razgovoru sa njom došli smo do saznanja da on ima ćerku iz prethodnog braka i da ona živi negde na Zvezdari, te da o njoj brine neka rođaka koju ona ne poznaje“, započela je svoje svedočenje.

Kako se Rakić priseća, Ivana je tada rekla da joj je Pašajlić jednom rekao da njegovo dete zbog nje ne jede ništa 5 dana.

Foto:Facebook/Urosh MX

„Na to smo odmah reagovali. Ivana je znala adresu na kojoj devojčica živi jer je pročitala sa računa za info stan. Taj stan se inače vodio na neko treće lice“, objašnjava Rakić.

Kvaka u sandučetu i devojčica zatočena u kadi

Prema njenim rečima, kada su otišli na adresu, Ivana je ukazala na to koji je stan u pitanju i koji prozor.

„Stan se nalazio u prizemlju. Vrata su bila bez kvake, a tada smo dobili i odobrenje suda da uđemo u stan. U stan smo ušli tako što je kolega lisicama otvorio vrata. Kvaku smo kasnije našli u sandučetu za poštu“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, u stanu je bilo mračno i osećao se neprijatan miris.

Foto:Facebook/Urosh MX

„Kada smo ušli u stan, pravo su se nalazila vrata od kupatila koja su bila zaključana, a ključ se nalazio sa prednje strane. Kolega je otključao vrata i videli smo da u kupatilu ima svetla. Dete je sedelo sa kapuljačom na glavi. U kupatilu je bilo previše smeća, ostataka od izmeta, nije bilo hrane i vode. Prozor se nalazio iznad kade i bio je otvoren na kip. Kada je reč o vodi, nigde nismo videli flašice sa vodom, ali ne znam da li je bilo na slavini. U kupatilu je bilo hladno, ne znam da li je radilo grejanje. Sećam se da niko nije pretpostavio da ćemo naći nekog u stanu, a najmanje u kupatilu“, svedoči Rakić.

Devojčici davali kap po kap vode

Ona dalje objašnjava da je za sve njih to bio šok.

„Dete je ležalo na majici u kadi. Imala je na sebi trenerku ispod kolena, bila je jako, previše mršava. Bila je preplašena, nije plakala i nije vrištala. Treslo se dete, ali tresli smo se i mi“, govori Rakić.

Tada su ona i njene kolege devojčici dali vodu, kap po kap, jer su obučeni da tako postupaju u tim situacijama. Međutim, hranu joj nisu davali jer su pretpostavili da bi to bilo štetno za nju.

„Želim da dodam da, kada sam uzela dete i sela sa njom na ivicu kade, u jednom trenutku kada sam ustala, trenerka je spala sa nje koliko je bila mršava“, reči su Rakić.

Nakon toga, kako svedoči, obavestili su Hitnu pomoć i dete je prevezeno u bolnicu.

Na pitanje tužiteljke, da li je pored devojčice bio prekrivač ili ćebe, Rakićka je rekla da pored nje nije bilo nikakvog prekrivača osim prljave muške majice.

Uroš Pašajlić Foto: Privatna arhiva

Sudija je potom upitao Pašajlića da li ima pitanja na šta je on odgovorio da ne poznaje „ovu ženu“ i da „nema pitanja za nju“, piše Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar