Foto: shutterstock

Potresnim porukama prijatelji Dragana Glišića (55), poreklom iz Trstenika, opraštaju se od ovog nesebičnog planinara, koji je nastradao u Bugarskoj.

Dan nakon objave vesti da je u nesreći na planini Pirin kod vrha Vihren izgubio život popularni “Gliša”, kako su ga brojni prijatelji zvali, društvene mreže preplavili su komentari u kojima ljudi ističu Glišićevou dobrotu i nesebičnost.

„Retko dobar čovek, Gagi, neka ti je laka zemlja”,“E pobogu, neka mu je večna pomen i svetli put humaniste, a porodici saučešće”

“Pa zašto najbolji idu, Glišo rano je, slava ti veliki čoveče” – neke su od poruka sa Fejsbuka uz vesti o stradanju.

Kako su “Novosti” pisale, telo Dragana Glišića (55), nađeno je pored tela bugarskog turiste Plamena Hristova (69) na planini Pirin, 2. januara.

„Dragan je bio sa nama od malih nogu, sjajan čovek, planinar, ultramaratonac, proputovao je svet“, rekao je za “Novosti” Miroljub Filipović, predsednik Planinarskog kluba “Ljukten” iz Trstenika.

Planinari podvlače da je Vihren veoma nepovoljan za uspon, posebno kada duva jak vetar. Glišić je sa porodicom živeo van Trstenika u zadnje vreme, vodio je uspešnu firmu. Bio je strastveni planinar i ultramaratonac, a posebno se bavio planinskim trčanjem. Sagovornici “Novosti” opisuju ga kao izuzetnog čoveka, prijatelja i sportistu.

Bugarski mediji su izveštavali o pokušajima spasioca da lociraju Plamena Hristova. Njegov nestanak prijavljen je 26. decembra. Kada su spasioci uspeli da lociraju dronom teško pristupačni teren ispod vrha Vihren, koji se nalazi na oko 1.950 metara nadmorske visine, snimci su pokazali da je pored Hristova, telo još jednog muškarca. Ispostaviće se,na žalost, da je to Dragan Glišić.

Bonus video: Hrabra policajka u akciji spašavanja invalida pred zahuktalim vozom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar