Voda odnela život u Tutinu
Voda odnela život u Tutinu

Dečak (2) iz Tutina, koji se utopio juče oko 16.00 sati, nakon što je upao u nabujalu reku Vidrenjak u tom gradu, nađen je nekoliko kilometara nizvodno. Dečak se, prema rečima očevidaca, okliznuo, a njegov otac objašnjava da je pokušao da ga izvuče.

„Igrao se sa svojim bratom i poklizao se… Upao je u vodu koja ga je odnela. Trčao sam za njim, pokušavao sam da ga izvučem ali nisam uspeo. Više ga nisam video, voda ga je potopila“, kaže za Infolid dečakov otac Severdžan Đugatan.

Nakon tri sata telo dečaka pronađeno je kod auto-moto kluba. Iz vode su ga izvukli pripadnici policije i vatrogasne službe.

„Velika nas je tragedija zadesila, ugasio se mlad život, ne znam kako ćemo ovo izdržati. Nekoliko puta su nam deca upadala u tu reku, živimo pored nje, ali smo uspevali da ih spasimo. Sada nisam uspeo. Nemam gde da živim, zato sam ovde“, kaže Severdžan.

Pročitajte još:

On nema novca da sahrani svoje dete pa će troškove dženaze snositi Islamska zajednica i JKP Čistoća.

„Ukopaćemo ga sutra na groblju Gazilar u Novom Pazaru. Islamska zajednica i muftija Mevlud Dudić, kao i JKP Čistoća i direktor Armin Mehović, izašli su nam u susret i nećemo imati troškova oko dženaze“, rekao je Severdžan koji ima još petoro dece.

Ova porodica godinama živi u nehumanim uslovima. Baraka je smeštena pored reke, prokišnjava…

„Ovde živim sa decom, majkom, cela porodica. Niko nam ne pomaže. Bila je danas predsednica skupštine opštine Tutin, Fazila Berović, ona je obećala pomoć. Bar da sačuvam preostalu decu, da mi se i ona ne utope“, kaže Severdžan.

VIDEO: Ovde je stradalo dvogodišnje dete u poplavi u Tutinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar