Foto: Arhiva

Porodica Minje Draganić (15), koja je, kako se sumnja preminula od sepse mesec dana nakon što je herojskim podvigom građevinskih radnika izvučena sa terase svog stana u Ulici visokog Stevana na Dorćolu koji je progutao požar, daće sve od sebe da sazna zašto se devojčici naglo pogoršalo stanje, posle više, navodno, uspešnih plastičnih operacija, a koje je za manje od 24 sata rezultiralo smrću, saznaje portal Nova.rs

Pišu: Milica Čule – Ivan Milićević

Podsećamo da je tužilaštvo naložilo obdukciju, čiji se rezultati očekuju tek posle Nove godine.

“Porodica će iskoristiti sve mogućnosti koje budu bile dostupne da se sazna istina. Zašto i kako je došlo do takvog obrta, kako je preminula, ako se uspešno oporavljala?”, rekao nam je sagovornik blizak porodici Draganić.

Uprkos zahtevnim hiruškim intervencijama, koje su radili specijalisti Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici, Minjino stanje je poslednjih dana bilo stabilno. Kako je i zašto došlo do tragičnog preokreta, ali i zašto je devojčica koja je sve vreme navodno bila pod neprekidnim nadzorom lekara i terapijom, dospela u toliko teško stanje kada je prebačena na drugu kliniku i data u ruke lekarima koji sa njenim prethodnim lečenjem nisu imali nikakve veze, pitanja su na koja Minjina porodica, ali i celokupna javnost očekuju odgovore.

Minja Draganić spasena iz požara u poslednjem trenutku Foto: Arhiva

Uprkos tome što je Minjina smrt uznemirila čitavu javnost, bolnice u kojima je lečena još uvek se nisu zvanično oglasile.

Foto: Čitateljka Nova.rs

„Nezahvalno je u ovom trenutku tvrditi da je bilo ko odgovoran za Minjinu smrt“

Juče smo kontaktirali nadležne u Tiršovoj, koju su nam rekli da ćemo se čuti za sat, dva, ali se do danas niko nije javio. Danas smo ponovo pokušali da dobijemo nekoga na broj koji nam je juče dala osoba koja se javila na telefon Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, međutim, na tom broju, tokom jučerašnjeg i današnjeg dana – niko nije podizao slušalicu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare