Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

Za Jovanom Vukotiće, koji slovi kao vođa škaljarskog klana, ipak, nije raspisana međunarodna poternica, jer Ministarstvo pravde nije primilo zahtev za raspisivanje poternice. Ranije danas crnogorski portal CDM je objavio da je Centar bezbednosti Herceg Novi raspisao poternicu za Jovanom Vukotićem (41) iz Kotora, navodnim vođom škaljarskog klana.

Iz tog resora podgoričkoj Pobjedi je saopšteno da je ranije danas objavljena informacija greška, uz preciziranje da je Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava na osnovu Rešenja Osnovnog suda u Kotoru 2016. godine i naredbe Višeg suda u Podgorici 2019. izdalo saglasnosti za raspisivanje međunarodne poternice za Vukotićem iz Kotora.

„U periodu nakon toga, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava nije zaprimilo zahtev za davanje saglasnosti za raspisivanje međunarodne poternice za imenovanim ….“, navodii se u saopštenju.

Ranije danas crnogorski portal CDM je objavio da je Centar bezbednosti Herceg Novi raspisao poternicu za Jovanom Vukotićem (41) iz Kotora, navodnim vođom škaljarskog klana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teškog ubistva putem pomaganja.

Prethodno su podgoričke Vijesti objavile da je policija pretresla objekte u vlasništvu Vukotića u Podgorici, Kotoru i na Cetinju.

Kako su naveli, pretresi su odobreni na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva.

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar