Slobodan Milenković, Predrag Koluvija,Foto: MUP Srbije/Printscreen/minrzs.gov.rs

U Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) danas je na informativnom razgovoru bio Darko Đorđević, inspektor koji je organizovao akciju hapšenja osumnjičenih za “Jovanjicu 2”, saznaje Nova.rs. Saslušanje Đorđevića dogodilo se istog dana kad je Više javno tužilaštvo pozvalo na razgovor Slobodana Milenkovića, inspektora koji uhapsio vlasnika imanja "Jovanjica", Predraga Koluviju.

U Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) danas je na informativnom razgovoru bio Darko Đorđević, inspektor koji je organizovao akciju na osnovu koje je policija uhapsila osumnjičene za “Jovanjicu 2”, saznaje Nova.rs. Saslušanje Đorđevića dogodilo se istog dana kad je Više javno tužilaštvo pozvalo na razgovor Slobodana Milenkovića, inspektora koji otkrio “Jovanjicu” i uhapsio vlasnika imanja Predraga Koluviju.

Pročitajte još...

Đorđević, koji je trenutno raspoređen u Odeljenje za ratne zločine, a prethodno je radio u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

On je na novo radno mesto prebačen nedugo pošto je potpisao prijavu na osnovu koje je policija krenula u akciju u julu 2020. godine i pohapisla osumnjičene za “Jovanjicu 2”.

“Tom prilikom su pohapšeni osumnjičeni iz vojske, policije i Vojno-obaveštajne agencije koji su bili prsten zaštite osumnjičenog Predraga Koluvije, vlasnika imanja ‘Jovanjica’”. Umesto da bude nagrađen za to, s obzirom na to da je na osnovu njegove prijave kasnije i podignuta optužnica, on je prebačen na drugo radno mesto”, navodi naš sagovornik.

Izvor Nova.rs podseća da je rukovodstvo MUP-a pokušavalo da premesti i inspektora koji je otkrio “Jovanjicu”, Slobodana Milenkovića, u Odeljenje za ratne zločine. On podseća da je inicijativa za premeštaj Milenkovića došla od šefa beogradske policije, Veselina Milića.

“Iako Više javno tužilaštvo navodi da Milenkovića poziva na razgovor koji neće biti povezan sa predmetom ‘Jovanjica’, simptomatično da je istovoremeno u Sektoru unutrašnje kontrole po ko zna koji put proveravan inspektor koji je takođe radio na ovom slučaju”, navodi naš sagovornik i podseća da je Milenković u više navrata, zbog ovog predmeta, davao iskaze u SUK-u i dva puta poligrafski testiran.

BJelena Zorić o opstrrukciji slučaja Jovanjica: Pripadnici nekoliko bezbednosnih službi i kraci u tužilaštvu se bave organizovanim kriminalom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar