Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović, počelo je ispočetka u Višem sudu u Beogradu. Marjanović je kratko izjavio da ostaje pri svemu što je rekao ranije, da je sve što je rekao istina, a pomenuti slučaj ubistva pevačice ostao je u senci brojnih propusta nadležnih institucija proteklih godina, ali i bizarnosti koje su ga obeležile.

Ubistvo pevačice jedan je od medijski najispraćenijih postupaka proteklih godina.

Kobnog 2. aprila 2016. godine, Zoran Marjanović prijavio je nestanak supruge Jelene Marjanović na nasipu u Crvenki, delu Borče koji se nalazi uz Dunav. Po njegovoj priči, njih dvoje i njihova maloletna ćerka Jana, zajedno su otišli do Crvenke, da bi Jelena tamo džogirala, jer je htela da bude u dobroj fizičkoj formi zato što je htela da se vrati na estradu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jelena je otišla da trči, a nešto otprilike pola sata je i nestala. Marjanović je ubrzo prijavio njen nestanak, potraga je trajala jedan dan, sve dok 3. aprila njeno telo nije pronađeno na nasipu. Nađeno je u kanalu, nedaleko od mesta gde joj se trag izgubio, a utvrđeno je da je ubijena. Istragu nestanka i ubistva su obeležili brojni propusti poput toga da je mesto zločina, kobnog dana kada je prijavljen nestanak, bilo potpuno neobezbeđeno i na njemu se nalazio veliki broj ljudi.

Sama istraga je bila traljava koja je rezultirala time da čak i Marjanović tek godinu i po dana nakon zločina optužen za isti. U međuvremenu bio je u medijima, davao izjave i govorio o celom slučaju.

Poruke sa Jeleninog profila

Ipak, možda više od traljavosti istrage, slučaj ubistva pevačice obeležile su brojne bizarnosti.

Pročitajte još:

Kako je naš portal već pisao, sestri ubijene pevačice Teodori K. su samo devet dana nakon ubistva, stizale su poruke poslate sa Fejsbuk profila koji je koristila Jelena Marjanović.

Nepoznata osoba, po svemu sudeći, upala je na Jelenin profil i pitala je Jeleninu sestru Teodoru kako je, a uz to je oslovila sa „draga“. Nakon što je zbunjena i šokirana devojka upitala ko joj piše, usledio je odgovor „pa, znaš“. Teodora je tada prekinula prepisku.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Nikada nije otkriveno ko je slao pomenute poruke, kao i kako je ušao na profil ubijene pevačice.

Grupa podrške optuženom

Još jedna situacija je šokirala javnost. Naime, korisnici Fejsbuka, koji su Zorana Marjanovića smatrali nevinim, napravili su Fejsbuk stranicu sa ciljem podrške sada osuđenom Marjanoviću. Tako su konstantno postavljali poruke podrške Marjanoviću, tvrdeći da je nevin.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Ipak, ono što je možda najviše šokiralo javnost u Srbiji jeste trenutak kada je Marjanović ušao rijaliti programu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

On je tokom učešća u rijalitiju u više navrata sa učesnicima razgovarao o slučaju i istrazi.

Pročitajte još:

On je u rijalitiju bio kratko, da bi u jednom trenutku izašao iz istog, a tada je i uhapšen.

Susret na nasipu

Podsetimo, kako se navodi u optužnici protiv Zorana Marjanovića, zločin se dogodio oko 16.56 sati, kada je poslednji put zabeležen signal telefona Jelene Marjanović. Prema veštačenju baznih stanice, njenom suprugu Zoranu telefon je bio isključen u tom periodu, odnosno u stanju mirovanja, a signal mu je naknadno registrovan u 17.04 sati.

U Visem sudu u Beogradu pocinje ponovljeno sudjenje Zoranu Marjanovicu Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Tužilaštvo smatra da se optuženi sa isključenim telefonom kretao od rampe-stadion ka rampi-šljunkara, te da su se Jelena i on morali sresti na nasipu u periodu između 16.56 do 17.04, što je ujedno i vreme ubistva. Marjanović je pre nekoliko meseci pušten da se brani sa slobode, a ubrzo je ukinuta i presuda protiv njega.

Podsetimo, slučaj ubistva pevačice, koja je likvidirana 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pomno je pratila javnost u Srbiji i regionu.

VIDEO: Dolazak Zorana Marjanovića u Palatu Pravde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare