Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović, nastavlja se danas pred Višim sudom u Beogradu. Na ovom ročištu očekuje se da će se svedočiti sin, brat i snaja okrivljenog Marjanovića, a trebalo bi da govore o danu kada je Jelena nestala na nasipu u Borči.

Pred Višim sudom u Beogradu nastaviće se ponovljeni postupak protiv Zorana Marjanovića po optužbama da je aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, ubio svoju surpugu Jelenu Marjanović. Njoj se svaki trag izgubio 2. aprila, a narednog dana je policija u obližnjem kanalu pronašla Jelenino telo. Na današnjem suđenju svoje viđenje tog dana ispričaće Zoranov brat Miloš Marjanović, njegova supruga Milica i Zoranov sin iz prvog braka Uroš.

Zoran Marjanović nakon izricanja presude Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Tokom prvostepenog postupka Uroš je odbio je da svedočio i iskoristio svoje zakonsko pravo koje ima kao bliži član porodice optuženog. Sa druge strane, Zoranov brat Miloš i njegova supruga Milica su svedočili i detaljno opisali gde su bili tog dana i šta su radili. Milica Marjanović je tako ispričala da je kobnog dana bila na poslu i da je čekala da je suprug Miloš pokupi.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Nije se pojavljivao pa sam ga pozvala da ga pitam zašto kasni. Rekao mi je tada da je Jeca nestala. Sama sam krenula ka kući u Borči. Kada sam tamo stigla zatekla sam Lenku (jednu od Janinih dadilja) kumu Veru, Zoricu Marjanović i Janu“, rekla je ona. Milica je ispričala kako je Jana tog dana govorila da su izgubili mamu i da su je tražili u travi.

„U toj noći Jovana jedna pevačica i Uroš došli su da mi traže Jelenin prljav veš. Zvali smo bolnice, Hitnu pomoć… Pretraživala sam Jelenin FB najpre sama, a kada su se vratili ostali i zajedno sa njima. Tamo su bile eksplicitne poruke zbog kojih je Zoran bio zabrinut“, rekla je Milica i dodala: „Nisam spavala celu tu noć i sutradan do 21 sat. Ujutro sam pošla sa Zoranom i Milošem da tražimo Jelenu. Svuda smo je tražili, sve smo učinili da je pronađemo“.

Pročitajte još:

Zoranov brat Miloš se osvrnuo na trenutak kada mu je javljeno da je Jelena nestala. Ispričao je da bio sa sadašnjom suprugom na ručku, da se vratio kući i zatekao Zorana, Jelenu i Janu, nakon čega je otišao u sobu i zadremao gledajući film.

Potom je istakao da ga je Zoran pozvao i da mu je rekao da je Jelena otišla na trčanje i da ne može da je nađe. Rekao mu je da dođe na nasip, jer on nema kola. Miloš je zatim sa Vladimirom (otac Zorana Marjanovića) krenuo do nasipa. Kako je brat optuženog ispričao, ubrzo nakon njih, na nasip je pristigao i policajac Boris Pucić koji je inače svedočio na prethodnom ročištu.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

“Tog dana je bilo lepo vreme, dan je bio sličan ovom, sunčano ali prohladno. Zorana sam sreo kada sam dolazio na nasip, on je bio na zadnjem sedištu auta sa ćerkicom. Napred su sedeli njegov brat i otac. Zoran mi je delovao uznemireno, ali ne preterano. Jana je sedela pored njega i nije plakala, delovala je normalno. Moj viđenje je bilo da je Jeleni pozlilo jer sam znao da želi svoje telo da dovede do savršenstva. Viđao sam je kako trči nekoliko puta. Na nasip sam otišao samoinicijativno”, rekao je Pucić u svom najnovijem svedočenju.

Pucić jer rekao da je pregledao nasip kod Dunava jer je tu bila velika trava i da je video neku devojku koja je šetala psa, otišla u auto svoj i odvezla se. Potom je govorio o poznanstvu sa ubijenom pevačicom.

Na prethodnom ročištu takođe trebali su da svedoče i ostali članovi porodice Marjanović, ali oni nisu došli zbog nesporazuma. Naime, Zoran Marjanović, kako je istakao, više ne živi u kući u Borči, jer je u toku renoviranje, pa trenutno boravi na drugom mestu. Zbog toga nije u kontaktu sa ostatkom porodice i, prema njegovim rečima, zbog toga nije obavestio Milicu, Miloša i Uroša Marjanovića da prisustvuju suđenju.

Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, gde je sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom došla kako bi trčala. Suprug pevačice prvobitno je proglašen krivim i osuđen na 40 godina zatvora, ali je ta odluka promenjena i ceo proces je počeo od početka pred Višim sudom u Beogradu, gde će se odlučivati o njegovoj sudbini.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar